Tuesday, April 20, 2010

boleh saya......tak nak pergi training tu?

menyampah ar aku.(wah, blm2 dah menyampah.)..x kuasa la aku nak pegi training ape ke nama tu...pedagogi..pedadogi..pedagogy..eihh...ha, training tu la.

1. main reason aku rs leceh sbb aku ni msh lagi BF kan zharif. leceh ar nnt, aku nak pam2, nak letak mana...klu ade esbok pon, otw blk jb da jadi ape ar susu tu kang. kecohh ar...

2. ok, mmg la kali ni pegi 5 org 1 centre.tp nye confirm2 la ms training tu nnt diorg divide by course. wah..keseorg'an la aku kang. ha, ni yg mals ni nak berkenalan2 lagi.ehh...jgn slh sangka, bukannye iols ni x mesra rakyat ye. sombong pon tidak ye.cuma malas weh nak melalui proses berkenalan2 ni. x suka ar situasi tu.hahahhha..dpt byg x? ok,sila bygkan skrg...

3. oh, tidak! mesti aku rindu2 an nnt kat bebdk 3 org tu...duhhhhhh...senget ar camni

49. aku mmg malas + x ber motivate sbnrnye pon nak training mayning ni. ngehehehehheh....

er, ade bebrp solution yg aku dah pikirkan utk setelkan mslh motivasi aku tu nnt.

1. aku angkut mak ngan si kacak ikut skali.ye ar kan..nnt aku training, si kacak blh stay ngn mak aku kat hotel

2. aku angkut mak aku + si kacak + daddy si kacak.ahahahahhaha....

3. angkut mak aku+si kacak+daddy si kacak+sara...wahhh!!

4. angkut mak+si kacak+daddy si kacak+sara+sofea. hahahahhahaha...lg pueh hati kan.canggih x idea pemikiran aku?

haizzzz...we'll see how la.... :( x seronok ar camni

jalan2..gedik depan camera

hahahha..smbgn dr part1..ar..motif tetiba tertukar tajuk plak.lantak situ. ahahahha...eh, pehal plak nak gelak x tentu psl ni?


oooppp...daddy dl posing with his handsome son..(ahaaa, aku je la yg ckp dia handsome pon..kekkekeke)


ok..my mom mmg camera shy sket..ahakss


see..told uols already


wahwah..giliran iols plak menggedik


gedik sket lagi..


lagi 1 kali..hahahahhahha...

ok..ni plak gaya businesswomen wannabe


dan..oh..kaki kasi letak ats meja..hahahha


k ar..last pose frm my kacak boy..ngeeeeee

budak boolat ni kan sbnrnye dah start tmbh gigi tau.hihihi....blm smp 6 bln lg, gigi sdh mau tmbh.neves iol nak menyusukan dia nanti...

p/s: a bit stressed out, hasil susu sdh mula merosot...x suka. :(

Sunday, April 18, 2010

jalan2 cari pasal -Part1

wah! keren x tajuk aku.ahahahhaha....(motip nak berbhs indon bagai?). eh jap, sepatutnya kan... nak boh titik dulu baru koma -->> .) ke ..koma dulu br titik ek -->> ).? mana satu yg btl? hahaha....eh, byk plak tanda2 kat c2. okok...pn. salina..sila jln straight.

eh, nak crt ape td? ha, korang nak tgk x gmbr ank dara aku 2 org gaduh? hahahhha...mak dia bkn nak leraikan...amek gmbr lg ade ;)


ok...nmpk x pergaduhan sdh mula berlaku. si corntoss tu la punca mslhnye...


huhuhuhu...ratu nanges


kerja2 pindah milik sedang giat dijlnkan


ha..meh kakak suap meh...


oh..x payah...kakak suap 1 je..x cukup


hahahahha....mission accomplished!


kekeke..close up sket muka eksaited


eh, kakak plak yg merajuk


rampas meramps di bwh meja


arghh...x puas hati ni.kasi gigit sket..


waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!


ok, inilah hasilnye dr pergaduhan td tu.

gitu ar 2 org budak pompuan tu.klu gaduh musti nak gigit, cubit, tarik2 rmbt...hahhaha...(eh, gelak plak mak dia..). tp kejap je ar...kejap baik..kejap gaduh...sara tu pon nmpk je kecik, garang gak tu. ok ar..pastu gaduh2 tu, giliran mak bapak dia plak ar tergedik2 depan kamera.kekekkeke

Wednesday, April 14, 2010

duit jajan utk mama

so sweet la my sara hr ni. td bila saya nak gi keje, mula2 dia nak ikot.then after saya ckp, "mama nak gi kerja, cr duit..". dia x jd ikot la, tp trs masuk bilik saya smbl mulut asik sebut.."amek duit eh..". x lama pastu lari2 dia keluar bawak duit RM3.50 trs bg kat saya.konon2 nak suh buat belanja kot.hhihihihi......so sweet..(bg saya la).agaknye dia ingt mama dia ni suh dia amekkan duit kot.hahahhaha....comel la ank mama.(hahahaha..ape kes puji ank sdr .. :p).

-------------------------------------------------------------------------------------

owh ok, ni crt psl smlm plak.smlm thp ke'happiness'an saya cuma 5% je kot.hahahhahah...rasa nak hamun sume org je kerjanya.kakakkakka..walauponnnn, bkn slh diorg pon. dah la bgn lmbt, blm gosok bj some more...gelabah la mak. padahal dah remind en. suami suh kejutkan saya tu kalau tertido lps susukan zhariff.hahahha...nmpknye mmg sggh la makcik tertido. en. suami kata dia ade je kejutkan..tp kalau dah dasar tido yg bersungguh2 tu..mananye nak sedar.kekekkeke...

yg menambah angin satu badan tu sbb mlm nye tu terlupa nak letak ice packs kat dlm fridge! huh, bgmn la nak sejukkan susu nnt. ok..ok..dah dpt idea..letak kat fridge kat opis.lalallalallala....sekali smp oppis, hrpn ku hancur belaka. si A dan si B yg dok dlm bilik yg ade fridge tu masuk tghr plak.warghhh....!!!!! mana nak letak itu ice pack????? huh, last2 saya pam2 susu, letak je kat kedai kakak/mamak bwh opis.ha..hbs crt.

ooppsss...x hbs lagi.(ha? ade lg ke??) hahahhahhahha....ok dah hbs. tp sehari suntuk smlm bekerja dgn kepala yg pening.hahahahha....oh, penyedap rasa lagi..mengantuk plak tu. (aik, bukan ke dah tido awl?) hahahhaha... disebabkan smlm aku dah bertukar jd naga dgn segala angin kat badan, smp kan tersanggup plak gi bli mknan seorg diri.padahal klu sblm2 ni snggp x gi mkn tu klu kene gi jln sorg2.hahahahha....angin punya psl.





nah,..my sweet sara with zharif ;)

Monday, April 12, 2010

kids say the darndest things

ini ade 2 cerita.tidak menahan dgr jwpn2 atau ayat2 yg keluar dr mulut sofea skrg.hehehehe...ok ar, straight to the point, semlm ms aku br pas minum air milo dan nak susukan zharif..tetiba je sofea ckp.."dlm t***k mama ade air milo". aku + mak aku + husband bantai gelak x hengat.hahahahhaha.... gitu pulak ye.

then x lama pastu ntah mcm mn terkeluar crt psl mila dgn akim..oopsss..jgn salah sangka, bkn aku minat giler kat diorg smp nak tercerita psl they olss occay.kekekkeke... sofea la, dia tu ha minat sgt kat they ols.alamak...x ingt sgt la mcm mn conversation tu start. tp lebih kuang gini la...

sofea : mila dgn akim.....
mama : x la..akim dgn mama
sofea : uwarghhhh..(dia sdh start mengamuk..) hentak2 kaki lg uols.. mila kan dgn akimmmm!
mama : x...........mila dgn daddy..blh?
sofea : x blh! mila x syg daddy. (uwa.....dia nanges2 lagi ni...mmg ratu nanges sggh)
mama : hahahahhaha...(pdi plak dia fikir psl syg2 ni..)
sofea : mila syg akim. daddy kan dgn mama. sbb..daddy syg mama..

hahhaha...so lebih kuang gitu je la yg aku ingt sket2. pastu last2 dia kata akim plak dgn dia.hahahhaha...sudah. advanced sggh ank dara aku. x blh jd ni, blm sek. dah pdi nak matching2 sana sini.kekekke....nak mskkan dia girls skol la mcm ni.blh?

ok ar..nak menyiapkan urusan sket. cehhh.....mcm iye2 je kan kerjanya.hahahahha...

babai

Wednesday, April 7, 2010

ok...mari beli baju di kedai saya

hehehe...mcm paksa x bunyinye? xkan...saya br je nak berjinak2 merpati dgn dunia peragaan eh,perniagaan ni. Sila lah support saya ye. Blh saya kumpul uang utk buat landscape cantek2 kat rmh saya.kekekekekke....

eh, jemput la ye ke 'belog' ini -->> babybeehappy

er..jgn lupa ye war2 kan sekali kat kwn2 anda sume. i really mean it, SEMUA..ok?hehehhe... saya akan cuba sedaya upaya saya dapatkan baju2 baby yg bergaya lagi berkualiti utk di jual.

k ar ye, malas pulak nak menaip byk2.hehehe... tata titi tutu...

p/s : jgn lupa tau...bgtau kat kwn2 anda ye. ;)

Wednesday, March 31, 2010

jeng..jeng..jeng....




p/s : tu je yg mampu di updet.kikikiki....nntkan kemunculannye! ceeewahhh, gitu!